DUURZAME PRODUCTEN

Het is belangrijk dat we voor mens en aarde zorgen, zodat we goede leefomstandigheden kunnen garanderen voor de huidige en toekomstige generaties. Een van de manieren om dit te doen is verantwoord consumeren en hulpbronnen zo breed mogelijk gebruiken. Euroglove doet dat door een reeks producten aan te bieden die zijn gemaakt van duurzame materialen.

Euroglove presenteert een nieuwe collectie duurzame producten van het merk Mascot® in twee varianten: producten van 100% biologisch katoen en producten van een mix van 60% biologisch katoen en 40% gerecycled polyester

De nieuwe T-shirts, sweaters en polo’s zijn allemaal gemaakt van materialen die klanten de mogelijkheid geven te kiezen voor een duurzaam alternatief.

euroglove mascot bedrijfskleding

Biologisch katoen

In beide varianten van de duurzame producten is gebruikgemaakt van biologisch katoen. Biologisch katoen wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden en andere schadelijke stoffen en veroorzaakt tot 94% minder uitstoot van broeikasgassen dan de productie van conventioneel katoen.

Biologisch katoen wordt geteeld uit zaden die niet genetisch gemanipuleerd zijn en het onkruid op de katoenvelden wordt met de hand verwijderd. Zo worden zowel de landbouwgrond als de boeren die de grond bewerken, ontzien. Omdat een kledingstuk van biologisch katoen geen schadelijke gifstoffen bevat, is het ook beter voor de huid.

 

Bijzondere voordelen bij de keuze voor producten van biologisch katoen:

  • Het wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden en andere schadelijke stoffen.
  • Het wordt geteeld uit zaden die niet genetisch gemanipuleerd zijn.
  • Het veroorzaakt tot 94% minder uitstoot van broeikasgassen dan de productie van conventioneel katoen.